Mediation

Mediation binnen relaties

Voor het oplossen van conflicten

Mediation is een doeltreffende aanpak om conflicten op te lossen. Dit geldt voor mensen met een relatie, voor mensen die gaan scheiden maar ook voor gescheiden partners. Het biedt oplossingen waar beide partijen een goed gevoel aan overhouden. De mediator leert jullie echt naar elkaar te luisteren en rekening met elkaar te houden. Na een geslaagde mediation zijn deelnemers in staat om eventuele toekomstige conflicten zelfstandig en zonder hulp te voorkomen of op te lossen.

Mediation bij een verbroken relatie

Als een relatie verbroken wordt en de ruzies over bijvoorbeeld verdeling, geld en kinderen houden nog steeds niet op, kan mediation heel hard nodig zijn. Als ouder en opvoeder van je kinderen moet je toch samen kunnen overleggen maar vooral moet je zonder ruzie en conflict verder met je leven. Ook bij ruzies binnen gezinnen of families kan mediation nodig zijn om tot betere verstandhouding te komen.

Hoe werkt mediation

Alle partijen dienen in te stemmen met een mediation. Als het nodig of gewenst is wordt vooraf aan de mediation een mediationovereenkomst opgemaakt. Partijen komen altijd gezamenlijk naar de afspraken tenzij er redenen zijn om daar van af te wijken. De gesprekken duren normaliter anderhalf tot twee uur. Er zijn in het algemeen één tot drie gesprekken nodig. Aan het einde van de mediation kunnen de afspraken worden vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.

Vertrouwelijk en bindend

Mediation is vertrouwelijk. Partijen verplichten zich tot geheimhouding. Als de afspraken zijn vastgelegd in een ondertekende vaststellingsovereenkomst zijn deze onbetwistbaar en bindend.

Als er actie nodig is, bel je nu 0313-437076!

Lees meer