Over Martijn

Martijn Prent

Samen genieten, samen delen

Genieten van het leven vind ik belangrijk. Echt genieten doe je als je kunt delen. Delen in alles wat je meemaakt. Ook de dingen die je liever niet laat zien kun je delen. Dat brengt je dichter bij elkaar. En leert je veel over jezelf en de ander.

Studie en werk

Na mijn middelbare schooldiploma (1976) had ik diverse baantjes en ging graag op reis. Ik was nieuwsgierig naar andere landen en hield ervan om mensen uit andere culturen te ontmoeten. Tijdens mijn studie en ook daarna leerde ik veel van prof. dr. Alfred Lange, tegenwoordig emeritus hoogleraar relatie- en gezinstherapie binnen de programmagroep klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Professor Lange is landelijk bekend door zijn boeken (bijv. Gedragsveranderingen in Gezinnen en Ruzie met je partner) en Interapy, een bedrijf dat sinds 1999 online psychotherapie aanbiedt. Aansluitend op mijn doctoraal psychologie (1988, Universiteit van Amsterdam) werkte ik korte tijd in de psychiatrie, had ik vervolgens een eigen werving- en selectiebureau en bekwaamde mij verder in mijn beroep als (bedrijfs)psycholoog, trainer en coach bij een arbodienst terwijl ik daarnaast een eigen bureau begon als relatietherapeut en mediator.

Eigen stijl.

Sinds 1990 help ik cliënten en ondernemers met (relatie)problemen (zie ook www.psychologischbureauprent.nl) Ik probeer mij zo goed mogelijk af te stemmen op de unieke hulpvragen van unieke cliënten. Dit doe ik op basis van veel studie en veel ervaring met een eigen stijl die niet vasthoudt aan theorie of voorschrift maar die elke client en elk relatieprobleem ziet als een nieuwe uitdaging. Ik werk praktisch en resultaatgericht.

Ontspanning, wonen en werken

Inspanning en ontspanning wissel ik graag af. Als ik niet hoef te werken ben ik graag bezig in en rond het huis en de tuin en lees of mijmer ik wat over psychologische en filosofische vraagstukken. Beweging en sportieve uitdaging krijg ik door de hond, golfsport, fitness en zwemmen. Creatieve stimulans door muziek te luisteren en (heel) soms te maken. Naast ons heerlijke huis aan het water, brengen we graag tijd door in ons huis in Frankrijk. Dit huis is niet alleen een uitdaging voor mijn klusvaardigheden en aanpassingsvermogen maar bovendien een prachtige plek waar mijn vrouw en ik graag samen zijn en vrienden en familie ontvangen.

Martijn Prent (1958) is registerpsycholoog bij het Nederlands Instituut van Psychologen (registratie nummer 9878). AGB-code Psychologische Zorgverlener: 94-012365. Voor formele klachten over uw behandeling kunt u zich wenden tot het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen

Lees meer