Corona en je relatie

Het Coronavirus spookt rond. Het lijkt een moeilijke combinatie, Corona en relaties. We moeten afstand houden van elkaar maar we hebben relaties met diverse mensen. Met de caissière in de supermarkt tot en met je ouders, kinderen en geliefde. Met sommigen knuffel je graag, met anderen houd je automatisch meer afstand. Mensen zijn groepsdieren. We vinden het fijn om bij elkaar te zijn, contact te voelen, verbinding te voelen.

Nabijheid is essentiëel

Voor een intieme relatie is nabijheid essentieel. Gezinnen en partners worden min of meer gedwongen om veel bij elkaar te zijn. Ondanks alle ernstige berichten en alle vervelende maatregelen kan dit heel goed zijn. Ouders kunnen meer aandacht aan hun kinderen geven, partners kunnen elkaar meer aandacht geven. In plaats van de hoognodige communicatie die vaak van praktische aard is, kunnen nu allerlei gesprekken en activiteiten ontstaan die je dichter bij elkaar brengen.

De andere kant van de medaille kan echter ook zichtbaar worden: je relatie is niet goed, jullie slagen er niet in om tot intieme gesprekken en gezellig nabijzijn te komen. Zelfs als er veel tijd is en genoeg rust komen jullie niet tot seksuele activiteiten. Het wordt nu wel erg zichtbaar dat de relatie niet veel vreugde biedt. Het samenzijn is niet leuk genoeg en irritatie of ruzie ligt op de loer.

Dan wordt het hoog tijd om in relatietherapie te gaan als je relatie en je gezin je lief is.

Relatietherapie als uitlaatklep

Relatietherapie kan een uitlaatklep zijn in deze moeilijke tijden en tegelijkertijd je relatie met je partner en gezinsleden verdiepen. Voor nu en voor de toekomst.

Als de voorschriften van de overheid het toelaten en je de regels opvolgt, kan relatietherapie in mijn thuispraktijk plaatsvinden net zoals altijd. Voor mensen die financieel krapper zitten dan normaal kunnen er specifieke afspraken gemaakt worden over tarief en betaling.

Bel mij (0313-437076 van 10.30-19.00 uur) om samen te bezien of het verstandig is om een afspraak te maken voor relatietherapie. Ook kan ik telefonisch vaak wat eerste adviezen geven om de ergste nood te verlichten.

Als u mij nodig heeft, hoor ik het graag.