Zwager verliefd op mij

Help! Mijn zwager is verliefd op mij.

Christine (30): “Mijn zwager vertelde mij laatst dat hij verliefd op me is. Sterker nog, hij is bereid zijn vrouw te verlaten als ik met hem verder wil. Ik heb hem gezegd dat ik van zijn broer hou en dat hij me moet vergeten. Mijn man weet nog van niets. Ik wil niet tegen hem liegen, maar ook geen familieruzie veroorzaken. Wat is wijsheid?”

Advies:

Beste Christine
Ik begrijp je dilemma. Ten eerste adviseer ik je het niet direct met je man te bespreken maar eerst eens af te wachten hoe je zwager zich verder naar jou toe gedraagt. Doe zelf zo gewoon mogelijk maar geef hem zo min mogelijk kans om toenadering naar jou te zoeken. Hopelijk gaat zijn verliefdheid dan vanzelf over. Als je toch last krijgt van zijn gedrag, bijvoorbeeld omdat hij te veel aandacht aan jou gaat schenken, kun je altijd nog je man op zijn gedrag attenderen. Bovendien kun je dan zijn broer aanraden in therapie te gaan voor zichzelf en/of zijn eigen relatie.
Succes, Martijn Prent