Lente maar nog geen zomer…

De lente laat zich zien, de zomer lijkt er aan te komen, maar laat op zich wachten…

Een relatie is soms net als het weer

Het is als een relatie, seizoenen wisselen zich af, kille tijden gaan over op vrolijke tijden, maar het blijft afwachten hoe het zich ontwikkelt. En tenslotte gaat ook de zomer gaat altijd weer voorbij.

Vrolijkheid, warmte en genegenheid zit in je hart en dit hart laat zich niet misleiden door een lekker dineetje of een romantische film. Is je hart wel open en genoeg om je partner te ontvangen met al zijn of haar ups en downs? Bemerk je bij jezelf afgeslotenheid of onverschilligheid?

Laat de herfst achter je

Laat je eigen herfstseizoen overgaan op een avond vol genegenheid bij het haardvuur. Ga aan het werk, creëer je eigen seizoen, je voorjaarsvrolijkheid en je warme zomeravond. Geniet met elkaar zo veel je kan. Ga na waarom je niet geniet, praat en evalueer, wees eerlijk en dapper in het benoemen van je gevoelens.

Net zo als de natuur zich niet laat dwingen zo laten gevoelens zich ook niet dwingen maar je kunt gevoelens wel een handje helpen door het creëren van de juiste omstandigheden. Zoals je aardbeien midden in de winter ‘vers’ op je bord krijgt, zo kun je winterse buien in je gevoelens verjagen door een een warme sfeer te creëren en extra aandacht aan elkaar te geven.

Help je gevoel een handje

Elke relatie heeft zijn minder goede seizoenen, de kunst is om het geduld te hebben tot het goede seizoen weer aanbreekt en desnoods met behulp van wat creativiteit de ‘seizoenen’ een handje te helpen.