De rustige dagen rond Kerst

Een mooie gelegenheid

De rustige dagen rond de kerst zijn een mooi gelegenheid om eens stil te staan bij jezelf en de mensen om je heen. Zorg je goed voor jezelf, zorg je goed voor de mensen waar je van houdt? Houdt je genoeg van jezelf en hoe uit zich dat? Houd je genoeg van de mensen om je heen of moet er gewerkt worden aan de relatie? Moeten er eens dingen besproken of uitgesproken worden?

Kun je dingen bespreken in je relatie?

Als je ontspannen genoeg bent tijdens deze rustige dagen kun je dergelijke dingen vaak goed bespreken. De spanning is minder en moeilijke dingen kunnen dan beter besproken worden met minder kans op escalatie. Als je merkt dat dit toch niet lukt maar wel belangrijk voor je is, dan is het goed om eens te kijken of je op een andere manier bepaalde irritaties, conflicten of spanningen kunt oplossen.

Denk daarbij ook eens aan het te hulp roepen van een derde, een goede vriend, een ouder of misschien een onafhankelijke relatietherapeut.

Ik wens iedereen veel vrede en wijsheid met deze dagen en voor het komende jaar hoop ik dat er goede fundamenten worden gelegd voor een vreedzame en harmonieuze samenleving.