Relatietherapie: voor je relatie en voor je gezondheid

Een gezonde, goede en leuke relatie is niet alleen fijn voor elkaar en voor je gezin en voor je omgeving. Een dergelijke relatie zal ook voor een belangrijk deel bijdragen aan een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Het feit dat je je gekoesterd en beschermd voelt, geliefd en geaccepteerd, zal een grote bijdrage kunnen leveren bij het genezen van vroegere en recente trauma’s. Zowel op psychisch als wel op lichamelijk gebied.

Dit komt omdat een goede relatie zorgt voor een goede hersenwerking. Een gezonde en optimale hersenwerking is van grote invloed op het goed en snel verwerken van zowel fysieke als psychische trauma’s.

Bovenstaande kan tegenwoordig steeds beter in kaart worden gebracht door de neurobiologische wetenschap (de wetenschap van biologie en neurologie d.w.z. de werking van zenuwen). Zichtbaar kan worden gemaakt dat hersenen door positieve ervaringen met anderen in staat zijn nieuw weefsel aan te maken. Dit nieuwe weefsel gaat onderlinge verbindingen (relaties!) aan. Dergelijke verbindingen werken samen om tegenslagen, fysieke en psychische trauma’s, vervelende herinneringen e.d. sneller te verwerken.

Mensen die hun best doen om goede relaties te hebben, investeren dus tegelijkertijd in gezonde hersenen en zullen weerbaarder in het leven staan.

Laat een reactie achter

For security, use of hCaptcha is required which is subject to their Privacy Policy and Terms of Use.